P G P

Последни новини и Събития

В Pana Green Park ще бъдат провеждани различни социално-културни събития – фермерски пазари, фестове, събития за деца и автокино.

Вече си се сдобил с мечтаното жилище в Markovo Vita Nova. Време е да помислиш как да пренесеш хармонията в него, за да се превърне в уютен дом. С правилни интериорни, мебелни и цветови решения ще създадеш желаната атмосфера.

Знаем, че искаш домът ти да отразява твоята индивидуалност по възможно най-добрия начин. Все пак, недей да се впускаш в избор на шантави дизайни. Всеки стил в интериора има своите основни принципи. Когато започнеш да ги нарушаваш може да се забъркаш в страховита интериорна каша.

Заложи на един стил за целия дом, който да изглежда консистентно, когато преминаваш от стая в стая, за да не се чувстваш сякаш прекрачваш прага на различни епохи. Това ще ти помогне много по-лесно да прецениш какви да бъдат мебелите, цветовете и декорациите. Изборът на един интериорен стил ще придаде повече стил на жилището ти.

Има няколко водещи принципа при избора на мебели. Първият касае какво е тяхното предназначение, тоест в коя стая ще бъдат поставени и използвани. Всеки един вид си има отредена роля и тя е добре да се спазва – спални комплекти, мека мебел, модули за кухня, холни и трапезни маси и т.н. Вторият е обвързан с качество на изработка и използвани материали. Тук на цената влияе дали си се спрял на мебели от масивно дърво или ПДЧ. Третият е за размера на мебелировката. Той трябва да е съобразен с пространството, с което разполагаш. Излишно е да се купуват повече на брой или обемисти компоненти, ако не е налице достатъчно свободно място, на което да ги поставиш. Последният принцип, разбира се, е обвързан с дизайна и стила, на които си се спрял за дома си. Визията на домашното обзавеждане е основна, когато искаш да постигнеш естетическо съвършенство, а също уютна и комфортна атмосфера.

Модерни решения за твоя дом

За 2022 год. актуални са мебели от естествени или екологични материали. Те създават чувство на сигурност, хармония и спокойствие. Като най-предпочитани материали се открояват камъка, ратанът, тръстиката и кадифето. Все повече се залага и на по-минималистични дизайни със заоблени форми. До голяма степен това се дължи на чувството за комфорт, което създават кръгът и полукръгът. Също така минималистичния интериорен дизайн създава усещане за повече „въздух“. Ретро акцентите също не са за подценяване. Те могат да бъдат ефекта „УАУ“ на всяка една стая. Нова тенденция, която се откроява в интериорния дизайн е „биофилия“. Тя се характеризира със силни акценти, които подчертават природните форми, материали и мотиви. Такива могат да бъдат множество живи растения, мебели от груба или необработена дървесина и т.н.

Как да съчетаваме цветовете в интериора

Когато настъпи моментът за избор на цветове в различните стаи и правилната цветова комбинация на мебели, декорации и т.н., повечето хора подхождат към всеки елемент по отделно. За да се постигне баланс е важно да разглеждаме всяка стая като едно цяло, по отношение на цветовата палитра. Успешното съчетание на цветове е важно, защото оказва освен естетическо, така и психологическо влияние.

За да избереш гамата на стаята, може да следваш няколко основни правила, които ще ти гарантират добър краен резултат. Първото, което трябва да съобразиш, е кой да бъде основният цвят и дали той е топъл или студен. Топлите цветове създават повече уют на големите стаи, докато студените „разширяват“ по-малките. Преди да избереш нюанса на кухнята трябва да провериш, кои цветове повишават апетита и кои го потискат. Цветовата палитра в спалнята трябва да предразполага към почивка и релакс, а не да натоварва окото. Всекидневната и холът е препоръчително да бъдат в такъв цвят, който би се харесал на цялото семейство, защото всички заедно прекарвате време там.

Най-актуалните цветове за 2022 год. в интериора са топлите, земни и неутрални тонове, а също и ярки слънчеви, които приповдигат настроението. Като най-предпочитани се открояват сиво-зеленото, зеленото, светло синьото и цвят цитрон. Най-безопасното съотношение за цветови комбинации в интериора е 70/20/10. Или иначе казано, 70% да са третични нюанси в неутрална основа, 20% – вторични цветове, а останалите 10% – основен цвят, който да поставя акцент.

Ако не си сигурен откъде да започнеш, винаги можеш да се консултираш с нас. В Markovo Vita Nova ще ти дадем най-оптималните решения, които да са съобразени с твоя бюджет – от довършителните дейности до обзавеждането.

Лято, лято, лято… несъмнено любим сезон на много от нас, особено като дойде време за дългоочакваните плаж, море, слънце и отпуски. Все хубави емоции, все незабравими преживявания… Докато отново не настъпи моментът, в който трябва да се върнеш към „реалността“ на градския живот. Неприятна жега, непоносим задух, пот по челото, шум от трафик, строежи и т.н. А мечтата за прохлада и спокойствие не спира да те преследва. Звучи познато, нали?

В такива моменти ти се иска да промениш своята реалност. Но това възможно ли е изобщо? Възможно е, разбира се.. и ние ще ти кажем как! Откажи се от минусите на града, без да се лишаваш от градските удобства, на които си свикнал, и се наслади на предимствата на градските къщи в комплекс Markovo Vita Nova в с. Марково. Време е да смениш обстановката и да предприемеш първата крачка към един по-добър живот между града и планината.

Вече можеш да забравиш за задушния апартамент в града, който те кара да „мразиш“ лятото, колкото и всъщност да го обичаш. Гарантираме ти, че в Markovo Vita Nova ще преоткриеш лятото и любовта си към него, като замениш градското жилище с прохладна къща с двор и неописуема гледка към Родопите. Тук температурата е поне с няколко градуса по-ниска, зеленината е в пъти повече, въздухът – по-свеж, а спокойствието – блажено. Всеки един момент се превръща в приказка, а семейната идилия е пълна. След дълъг работен ден ще можеш да прекараш времето си в разведряващи разходки сред природата, ободряващи игри с децата на двора или романтична вечеря на верандата при залез слънце. Сутрин ще те обгръща свежестта на планината, а кафето ще бъде някак много по-сладко. Но това не е всичко …

За всяка от двуспалните ни градски къщи сме предвидили и голяма тераса, за да разполагаш с още едно местенце, от което да се насладиш на гледката към Родопите и спокойствието, което носи със себе си.

А има ли нещо по-хубаво от това да разполагаш със собствено джакузи вкъщи? Има, разбира се… да разполагаш с ДВЕ!

Осигурили сме място за едно на терасата и едно на двора. Така докато ти релаксираш в едното, децата могат да се потопят в забавни игри в другото. Вече не е нужно да мислиш къде и как да прекараш уикенда със семейството… всичко необходимо за една пълноценна и заслужена почивка можеш да откриеш у дома.

Избери щастлив живот, далеч от задуха и жегите на града, далеч от шумните строежи и трафика му, в нов прекрасен ДОМ в Markovo Vita Nova. Избери прохладата на Родопите, спокойствието на двора, блаженството на външното джакузи. Избери твоята градска къща, която ще направи лятото още по-любимо.

Продължавай да ни следиш, за да не изпуснеш актуалните новини около комплекса.    

SMART дом в Markovo Vita Nova

Когато става въпрос за комфорт, удобства и сигурност, твоят дом не трябва да бъде лишен от тях. Защо ли? Защото твоят дом е твоята крепост, в която намираш утеха, спокойствие и баланс, далеч от проблемите на обществото.

В Markovo Vita Nova сме помислили как да ти предоставим най-актуалните строителни, интериорни и технологични решения в създаването на твоя нов дом между града и планината.

В тази статия ще обърнем внимание на предимствата на комплекса, които ще допринесат за цялостното подобряване както на твоя живот, така и на този на твоята къща – поставяне на фотоволтаична и SMART Home система.

Представи си да имаш дом, който е енергийно независим. Притесненията, които води след себе си сметката за тока, ще останат в миналото. В Markovo Vita Nоva ще имаш възможността за поставяне на фотоволтаична система на покрива на твоята къща, която разполага с 5 kW мощност. Тя е напълно достатъчна да покрие нуждите на 4-5 членно домакинство. С нея ще можеш да захраниш хладилник, няколко телевизора, осветление с над 20 лампи, пералня, съдомиялна, сушилня, компютри, голям климатик и още електроуреди, които не се използват постоянно и толкова често. Твоите разходи за електроенергия не само драстично ще намалеят, но ще намалее и твоето негативно влияние върху околната среда. Фотоволтаичната система щади природата и не хаби излишно нейните ресурси.

А ако още се чудиш какво значи SMART Home система, бързаме да ти разкажем и за нея. SMART Home системата на немската фирма ABB ще допринесе за автоматизацията на твоя дом. Това значи, че ще можеш да контролираш автоматично отоплителните, вентилационните и климатичните системи в къщата, осветлението, входните врати и аудио системите, и т.н. Освен това, ще имаш възможността да наблюдаваш дома си дистанционно, и то от всяка точка на света. Системата със сигурност ще ти спести познатата на всички ни мисъл – „Изключих ли уреда?“, която често ни тревожи, когато излезем от дома. И като става въпрос за пестене… SMART Home системата води до понижаване на употребата на енергия и намаляване на месечните сметки. Крайният резултат – много повече комфорт, удобства и сигурност в твоя нов и модерен дом.

Домът мечта вече е възможен и той се намира в затворения комплекс Markovo Vita Nova. А от него те дели само едно телефонно обаждане. Направи го!

Затвореният комплекс Markovo Vita Nova цели да намали всичките ти притеснения при избора на нов дом, съчетаващ удобствата на града, заедно със спокойствието и тишината на планината. Същевременно изграждаме нови стандарти за един по-добър живот на теб и твоето семейство. Именно затова работим всеки ден усилено, с прецизност към всеки един детайл, за да осигурим всичко необходимо за нуждите на всеки един обитател.

С радост искаме да ти споделим, че официално приключихме със строителството на блоковете и апартаментите от Сграда 1 – вече са с Акт  15, а тези от Сграда 2 – с Акт 16.

Ежедневно се стараем да превърнем бленувания дом, за теб и твоето семейство, в реалност. Точно това е и главната причина да сме безкомпромисни към качеството на всеки един детайл, говорейки за цялостното строителство и всяка малка подробност, свързана с него. В следващите няколко реда ще те разведем из нашата строителна история. Ще научиш всяка малка подробност, за всички довършителни дейности, както и за всички качествени материали по строителството на твоето ново жилище, между града и планината – в Markovo Vita Nova.

Сградите ни са с напълно нова външна изолация, за да ти осигурим повече защита и спокойствие през всеки един сезон от годината. Фасадната ни топлоизолация е 10 см, а избраната декоративна мазилка е на Baumit. Смело можем да твърдим, че заложихме на високо качество в детайла като го съчетахме с красив интериор.

За да бъде домът по-сигурно и спокойно място, обърнахме внимание към всеки един детайл по покривите на сградите. Защото знаем колко са важни те! Избрахме устойчива покривна битумна изолация от 4,5 кг., с посипка. Така ще осигурим не само дълъг живот на покривите, но и защита от всички метеорологични условия – на Сграда 1 и Сграда 2.

Добрата вентилация в жилището е много важна за всеки един дом, но пък често подценявана и пропускана в строителствата. Именно затова монтирахме покривни вентилатори за по-добра тяга на отдушниците. Така всеки един апартамент ще „диша“ свободно.

В комплекс Markovo Vita Nova целим да осигурим на твоя нов дом хем високо качество продукти и прецизност в детайлите, хем модерен интериорен дизайн. За отлична топлинна проводимост избрахме трикамерна PVC дограма, със стъклопакет на Kommerling. Марката се отличава с всеобхватна продуктова програма за прозорци и с качествена слънцезащита. Така домът ти ще е защитен от силните слънчеви лъчи през лятото, но ще бъде и достатъчно осветен и приветлив.

В комплекс Markovo Vita Nova подхождаме с внимание към всеки един детайл, с който да осигурим тишината и комфорта на твоя нов дом. А за подходящата изолация, се спряхме на качествени червени многокамерни тухли. Така лесно ще се насладиш със семейството си на уюта, спокойствието и тишината след дългия работен ден.

Нека отключим вратата на твоя нов дом и ти разкажем малко повече за детайлите, които добавихме към всеки един апартамент. За сигурността на жилището ти, сложихме високо качество полски входни врати. Всяка една от тях е с устойчиво покритие на крилата и касите.

Монтирахме и електронна входна врата, както и домофони, които са с отдалечен достъп на отключване. По този начин ще ти осигурим максимално удобство и комфорт в дома.

И не на последно място, свързахме всички ключове и контакти във всеки един апартамент.

Грижейки се за всеки един детайл, в комплекс Markovo Vita Nova прекарахме и оптика. Така лесно и безпроблемно може да работиш от вкъщи, да гледаш любимите си предавания или просто да релаксираш в онлайн платформите след дългия работен ден.

Стига толкова за теб, нека кажем нещо и за удобствата на колата ти. Знаем колко е трудно в днешно време да намериш свободно място на паркинга пред блока за семейния автомобил. Именно затова осигурихме на всеки един от апартаментите по едно собствено паркомясто, на което да паркираш точно пред дома, без излишно обикаляне.

Иии така… Какво по-прекрасно от ново жилище, което ще бъде дълго с теб и твоето семейство. Дом, който ще ви сплоти и ще се превърне в символ на сигурност и семейна ценност.

От Markovo Vita Nova се грижим да превърнем мечтата на всеки един в реалност и да осигурим спокойствието и уюта на дома, за който винаги си мечтал. Ето защо бяхме абсолютно безкомпромисни към качеството на всеки детайл, всеки етап, всеки момент, от цялостното строителство.

Продължавай да ни следиш, за да не изпуснеш нито една новина покрай затворения комплекс, намиращ се между града и планината – Markovo Vita Nova.

НАГОРЕ